Hvorfor kjøpe det på butikken, når man kan lage det selv? Nok til 1 stor glasskrukke.
Ingredienser
250g mandler
100g sukker
1dL vann
1ss smør
1 klype havsalt
1 klype kanel
Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 200c over- og undervarme
Spre mandlene utover et stekebrett
Stek på midterste rille i 6 minutter
Ha vann og sukker i en kjele
Kok opp til sukkeret er oppløst
Ha i de stekte mandlene og la koke
Husk å røre konstant!
Trust the process - mandlene og sukkerlaken vil gå fra brun til hvit og krystallisert, til brun og gyllen, så skal de til slutt bli blanke og mørke
Ta kjelen av stekeplaten og ha i smør, salt og kanel
Rør godt til smøret er smeltet
Ha mandlene utover et stekebrett
Separer mandlene med to gafler og la kjøles
Når de er nedkjølt - ha i et lufttett glass
Comments