Alle gode ting er tre, spesielt med den desserten her! 2-4 porsjoner.
Ingredienser - Bringebærkrem
1.5dL kremfløte
125g ferske bringebær
2ss sukker
1ts vaniljesukker
Ingredienser - Gul krem
2 eggeplommer
80mL kremfløte
50g sukker
1ts maizena
1 klype vaniljepulver
60g smør
Litt sitron-/limejuice (smak til)
Ingredienser - Topping
1 håndfull macadamianøtter
1 håndfull pistasjnøtter
Bringebær og rips
Fremgangsmåte
Start med å lage den gule kremen:
Ha eggeplommene i en kjele og legg til fløte, sukker, vaniljepulver og maizena
Få det til å koke og rør mens det småkoker i 5 minutter
Skru av varmen og legg til smøret i så terninger
Rør til smøret har smeltet og la kremen kjøle seg ned
Dekk kremen med plastfolie og sett i kjøleskapet
Lag bringebærkremen:
Ha kremfløte, sukker og vaniljesukker i en bolle
Pisk det til krem og ha i bringebærene
Stivpisk til bringebærene er knust og sett det til siden
Finhakk nøttene og fordel på 2-4 dessertglass
Ha over gul krem, etterfulgt av bringebærkrem
Topp med ekstra nøtter, bringebær og rips
Enjoy!
Comments