Pimp opp julesnacksen! 12 stk.
Ingredienser
100g smør
3dL lettkokte havregryn
1 egg
1.5dL sukker
1ss mel
1ts bakepulver
100-150g sjokolade (lys/mørk)
Fremgangsmåte
Start med å smelte smøret i en kjele
Ha i havregrynet og rør godt
Sett det til siden
Ha egg og sukker i en bolle og pisk til eggedosis
Ha smør og havregryn i bollen med eggedosis
Legg til mel og bakepulver og bland sammen
Forvarm ovnen til 175c over- og undervarme
Sett fram et stekebrett med bakepapir
Ta 1 og 1ts havreblanding og ha på brettet
Fordel utover med jevne mellomrom
Stek flarnene i ovnen i 7-10 minutter, til gylne i kantene NB! Du må antakelig steke flere brett etter hverandre, da flarnene sprer seg godt utover under steking
La flarnene kjøle seg ned på brettene etter steking, så de stivner
Smelt sjokoladen i et vannbad
Ta ca. 1ss sjokolade på halvparten av flarnene
Press flarnene uten sjokolade mot de med
Rull kantene av de doble flarnene i den smeltede sjokoladen
Legg de på et brett med bakepapir
Sett i kjøleskapet og la stivne
Enjoy!
Comentarios