En klassiker, med parmaskinke og spinat! 2 porsjoner.
Ingredienser - Generelt
1 rundstykke/2 brødskiver
4 skiver parmaskinke
2 håndfuller spinat
Revet hvitløk
Salt & pepper
Fersk persille Ingredienser - Posjert egg
2 egg
1 dæsj eddik Ingredienser - Hollandaisesaus
1 eggeplomme
1ts vann
2ss hvitvinseddik
100g smør
Salt og pepper
Fremgangsmåte
Smelt litt smør i en stekepanne
Skjær rundstykket i to og stek crispy på overflaten i stekepannen
Sett til siden og stek spinaten med hvitløk i samme stekepanne
Krydre med salt og pepper og sett til siden
Stek parmaskinken
La skinken renne av seg på tørkepapir etter steking
Lag hollandaisesausen:
Klar smøret ved å smelte det på lav varme
Når du ser det legger seg hvitt grums i bunnen av kjelen, kan du skru av varmen
La det kjøle seg litt ned og hell så det klare, gule smøret på toppen over i en separat beholder. Det er klaret smør.
Pisk sammen eggeplomme, vann og eddik i en bolle som tåler varme
Ordne et vannbad
Ha bollen med eggeplomme over og pisk godt
Pisk til eggeblandingen er luftig og har tyknet
Hell forsiktig i det klarede smøret mens du pisker kraftig
Gjør dette til du er tom for klaret smør
Smak til med salt og pepper når sausen er ferdig
Ha vannbadet og bollen med saus stående på lav varme (grad 1-2) fram til servering
Finn fram to små boller og kakk ett egg i hver bolle
Kok en kjele med vann og skru så vannet ned til grensen mellom kokepunkt og ikke
Lag en virvelvind i vannet og ha så ett og ett egg i kjelen
La de koke i noen minutter, til de er helt hvite rundt og litt harde å ta på
Ta de ut og la renne av seg på tørkepapir
Anrett retten ved å legge ut de to rundstykkdelene/brødskivene
Ha på spinat og skinke
Legg forsiktig de posjerte eggene over
Hell over hollandaisesaus og dryss over persille
Enjoy!
Comments