Finnes det noe bedre enn gode, gamle klassikere? Eplekake har alltid vært en av mine personlige favoritter, og her en min beste oppskrift! Denne oppskriften er nok til en kakeform på 14x20
Ingredienser
100g smør
100g sukker
100g hvetemel
1 egg
1ts bakepulver
1ts vaniljesukker
3 epler
Kanelsukker (2ss sukker, 1ts kanel, 1ts vaniljesukker)
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180c over- og undervarme
Pisk smør og sukker luftig
Visp inn egget
Bland inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og sett deigen til side
Skrell eplene
Kutt to av eplene i tynne båter, og det siste i små biter
Bland eplebitene inn i kakedeigen
Hell deigen i en kakeform (min er på 14x20)
Dander epleskivene på toppen av deigen i et fint mønster
Lag kanelsukker og strø over
Stek kaken på midterste rille i 45-50 minutter
Comments