Iskaffe + gelé = sant! 1 porsjon.
Ingredienser
1.5dL vann
1.5ts gelatinpulver
2ts pulverkaffe
0.5dL kokende vann
2ts pulverkaffe
1.5dL melk
1ss søtet kondensert melk (valgfritt)
Isbiter
Fremgangsmåte
Ha 1.5dL vann, gelatinpulver og 2ts pulverkaffe i en kjele
Kok opp til pulveret har løst seg opp
Hell det over i en liten, ildfast form og sett i kjøleskapet
Når geléen har stivnet: kutt den i små biter
Løsne fra formen med en stekespade og ha i et glass
Fyll glasset med isbiter
Bland sammen kokende vann og 2ts pulverkaffe
Valgfritt: rør det sammen med søtet kondensert melk
Hell det over isbitene i glasset
Topp med opptil 1.5dL melk og enjoy!
TIPS:
Du kan muligens bruke agar agar istedenfor gelatin
Du kan bruke plantebasert melk
Comments