Luftig inni, crunchy oppå! 1 stort brød.
Ingredienser
150g smør
8dL melk
1ss sukker
2ts salt
2ss olivenolje
1 pk. tørrgjær
1.5ss fiberhusk
250g jyttemel
500g semper mix
1ts bakepulver Topping:
Soltørkede tomater
Røde oliven
Rosmarin
Flaksalt
Olivenolje
Fremgangsmåte:
Ha mel, salt og bakepulver i en bakebolle
Bland sammen
Smelt smøret i en kjele og hell i 6dL av melken
Legg til sukkeret og varm alt til 37c (kroppstemperatur)
Ha i tørrgjær og fiberhusk
Rør sammen med en visp og sett til siden i 10 minutter
Hell det i bakebollen og elt godt
Når eltet sammen: hell i resten av melken (2dL)
Ha også i 2ss olivenolje og elt igjen
Ha bakepapir nederst i en bakeform
Smør kantene med smør og ha i deigen
Hev i minst 1 time, til dobbel størrelse
Når ferdig hevet: Hell over en god del olivenolje
Stikk små groper i deigen med fingrene
Ha over soltørkede tomater, oliven og rosmarin
Etterhev i 20-30 minutter og dryss over flaksalt
Forvarm stekeovnen til 225c over- og undervarme
Stek på nederste rille i 30 minutter og enjoy!
Comments