En fyldigere Nugatti med hasselnøttbiter!
Ingredienser
50g hasselnøtter
150g mørk sjokolade
1.5dL kremfløte
50g meierismør
0.5ts salt
Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 200c over- og undervarme
Ha hasselnøttene utover et stekebrett
Stek de i ovnen i 8-10 minutter
La nøttene kjøle seg litt ned etter steking
Ha nøttene i et rent kjøkkenhåndkle
Gni av skallet til hasselnøttene med håndkleet
Ha nøttene i en kjøkkenmaskin
Blend til mel/masse
Kutt meierismøret i små biter og sett til siden
Hakk den mørke sjokoladen og legg i en bolle
Varm fløten i en liten kjele til det koker
Hell fløten over sjokoladebitene og rør til sjokoladen har smeltet
Legg til smøret i biter og rør til alt har smeltet
Når blandingen er silkemyk, ha i hasselnøttmassen og salt
Bland alt godt og ha over i ett stort eller flere små glass
Oppbevar sjokoladepålegget i kjøleskapet i opptil 2 uker
Enjoy!
Originaloppskrift fra Tine.no
Comments