Superenkel dessert! 4 porsjoner.
Ingredienser
1pk. bringebærgelé
2.5dL vann
300g vaniljekesam
200g frosne bringebær
2ts vaniljesukker
0.5dL sukker
0.5 lime (saften)
Sitronmelisse til pynt
Fremgangsmåte
Kok opp vannet og ta det av stekeplaten
Klem i saften fra 1/4 lime og ha i gelépulveret
Rør til det har løst seg opp og sett det hele til siden for å kjøle seg ned
Ha vaniljekesam i en bolle og rør inn den nedkjølte geléen
Hell røra over i 4 dessertglass og sett i kjøleskapet i ca. 1 time
Ha sukker, vaniljesukker og bringebær i en kjele
Klem i saften fra 1/4 lime og varm det opp
Ta det av platen når det har fått en sausliknende konsistens
La kjøles litt og kjør det i en blender
Ta kesamgeléen ut av kjøleskapet når den er klar
Hell over helt nedkjølt bringebærsaus
Topp med sitronmelisse og server!
TIPS Vent med å blande sammen kesam og gelé til geléen er romtemperert
Du kan lage dette med de fleste gelésmaker og bærtyper ;)
Comments