Kinesiske nudler til kinesisk nyttår! 2 porsjoner.
Ingredienser
150g risnudler
0.5dL risnuddelvann
1ts sukker
0.5ts salt
12ts soyasaus
6ss østerssaus
1.5ts sesamolje
5 shiitakesopp
4 vårløk
Ristede sesamfrø
Fremgangsmåte
Tilbered nudlene slik pakken tilsier
Ta vare på litt av risnuddelvannet og hell av resten
Skyll risnudlene i kaldt vann og sett til siden
Ha 3ss nuelvann i en bolle
Legg til sukker, salt og soyasaus
Ha også i østerssaus og sesamolje
Bland godt og sett til siden
Kutt shiitake i tynne skiver
Del vårløken i to - hvit og grønn del, og kutt i biter
Forvarm en stekepanne med litt oljhe
Ha i hvite vårløkbiter og shiitakesopp
Fres i 30 sekunder og legg til risnudlene
Fress igjen og hell i sausen etter 30 sekunder til
Stek det i 1 minutt
Legg til slutt til de grønne vårløkbitene
Stek i 3 minutter og fordel nudlene på 2 boller
Dryss over ristede sesamfrø og enjoy!
Originaloppskrift fra TheWholeCarrot.com
コメント