Inviter følelsen av Frankrike inn på eget kjøkken! Denne superenkle oppskriften på makroner med allergivennlig alternativ vil garantert imponere. Denne oppskriften gir deg 4 makroner.
Ingredienser - makroner
1 egg
22g sukker
1 klype salt
35g mel (hvete eller mandel)
55g melis
Fremgangsmåte - makroner
Skill eggehviten fra eggeplommen
Visp eggehvite, sukker og salt til marengs
Valgfritt: Ha i noen dråper konditorfarge
Sil i mel og melis
Vend alt forsiktig sammen
Forbered et stekebrett med bakepapir
Legg røren i en ziplockpose og kutt av en av tuppene
Klem røren ut til 8 små rundinger på stekebrettet
Løft og slipp stekebrettet ned på kjøkkenbenken for å få ut eventuelle luftbobler
La makronene stå i romtemperatur i 30 minutter.
Forvarm stekeovnen på 140c over- og undervarme
Stek makronene i 20 minutter på midterste rille
La avkjøles etter steking og snu så makronene på hodet
Topp halvparten av makronene med makronfyll og legg de andre halvdelene over
Server!
Ingredienser - makronfyll
50g bringebær
50g kremost
2ss sukker
Fremgangsmåte - makronfyll
Varm bringebær og sukker i en kjele
La avkjøles
Visp bringebærblandingen med kremost til en luftig blanding
Comments