Nydelig hjemmelaget suppe. 2 porsjoner
Ingredienser
0.5 løk
0.5 eple
250g rødbeter
1 stilk stangselleri
1/4 rød paprika
ca. 0.5dL hakket sopp
1ts spisskummen
1ts timian
1 laurbærblad
1L vann
2 grønnsaksbuljonger
Salt
sitronsaft
1 håndfull basilikum
Creme fraiche/rømme
Dill
Hasselnøtter
Sitronzest
Fremgangsmåte:
Start med å skrelle løk, rødbeter og eple
Forvarm en kjele med olje og ha i det du har kuttet i biter
Skjær stangselleri, paprika og sopp i biter
Ha det i kjelen med det andre
Fres det litt og krydre med spisskummen og timian
Ha i grønnsaksbuljongen og vannet Legg til basilikumen, litt sitronsaft og salt
Rør godt og få det til å småkoke
La det koke under lokk i 30-45 minutter
Når ferdig kokt: Ha alt over i en blender/food processor
Blend fritt for klumper og smak til med ekstra krydder Fordel suppen på 1-2 boller
Topp med creme fraiche/rømme og fersk dill
Grovhakk noen hasselnøtter og dryss det over
Riv til slutt over litt sitronskall Enjoy!
Comments