Kremete jordbærkake med mascarpone! 1 stor kake i rund kakeform.
Ingredienser
250g digestivekjeks
125g smeltet smør
500g mascarpone
3dL creme fraiche
2dL melis
6 plater gelatin
5dL kremfløte
0.5ss vaniljepulver
1 klype salt
2 sitroner
1 boks jordbær
2ss mørke sjokoladebiter (1 remse)
Fremgangsmåte:
Start med å knuse kjeksene i en brødpose
Ha kjeksene i en bolle og hell over smeltet smør
Bland det sammen og flat ut i en rundt kakeform
Sett kakeformen i kjøleskapet og finn fram en bolle
Ha i mascarpone, creme fraiche og melis
Visp det sammen og sett til siden
Ha gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter
Klem ut vannet og ha platene i en kopp
Mikre det i 4-5 sekunder i mikroen, til smeltet
Visp den smeltede gelatinen inn i mascarponekremen
Ha kremfløte, vaniljepulver og salt i en annen bolle
Stivpisk det til krem og ha i bollen med mascarpone
Vend det sammen og skyll og rens jordbærene
Kutt halvparten av jordbærene i biter og ha i bollen
Riv over skallet fra 1 sitron og vend det inn i røren
Hell det over i kakeformen og flat ut toppen
Sett i kjøleskapet i 6 timer/over natten
Kutt resten av jordbærene i skiver
Ha de på toppen av kaken og riv over ekstra sitron
Dryss over sjokoladebitene og enjoy!
Comments