Med hint av satay og andre asiatiske smaker. 2 porsjoner.
Ingredienser
400g kyllingfilet
150g peanøttsmør
Saften fra 1 lime
2ss sesamolje
2ss honning
2ss soyasaus
0.5ts sriracha
0.5ts salt
0.5ts pepper
2dL jasminris
4dL kokosmelk
1dL vann
0.5 agurk
0.5 mango
1 tommeltott chili
Topping: Koriander og ristede sesamfrø
Fremgangsmåte
Finn fram en bolle og ha i peanøttsmør og limesaft
Legg til sesamolje, honning, soyasaus og sriracha
Krydre med salt og pepper og bland godt
Kutt agurk og mango i små biter og ha i en ny bolle
Finhakk chilien og grovhakk litt koriander
Legg det til bollen og klem over litt lime-saft
Bland godt og sett til siden
Ha ris, kokosmelk og vann i en kjele og kok
Kutt kyllingfiletene i biter og stek gylne i en stekepanne
Når gylne: Skru av varmen og hell over peanøttsausen
Rør til kyllingen er dekket av saus
Fordel kokosrisen på to boller
Legg over mango-agurksalat og kyllingen
Topp med fersk koriander og ristede sesamfrø
Enjoy!
Comments