Nydelig saus på 1-2-3! 2-3 porsjoner.
Ingredienser
1dL hvitvin
0.5 sjalottløk
Provencekrydder
Salt og pepper
Chilimix
200g smør
2 eggeplommer
Fersk persille
Fremgangsmåte
Finn fram en liten kjele og hell i hvitvinen
Finhakk sjalottløken og legg til kjelen
Ha i litt provencekrydder, salt og pepper
Få det til å koke og la redusere til halv mengde
Sil væsken og sett til siden
Ha smøret i en kjele og varm på lav varme NB! Ikke rør
Når smøret har skilt seg, ta det av varmen og skrap av det hvite skummet på toppen
Hell forsiktig det klarede smøret gjennom en sil
Sett det til siden og bruk det hvite grumset som er igjen til matlaging senere
Skill eggene og ha eggeplommene i en bolle
Ordne et vannbad og sett bollen over
Hell i hvitvinsvæsken og pisk til det tykner
Ta kjelen av platen og hell forsiktig i smøret
Rør konstant, start med litt og legg så til mer
Krydre med ekstra provencekrydder, salt og pepper
Finhakk persille og rør inn i sausen
Smak til med chilimix og enjoy!
Comments