top of page

Persillehollandaise

Nydelig saus på 1-2-3! 2-3 porsjoner.

Ingredienser

  • 1dL hvitvin

  • 0.5 sjalottløk

  • Provencekrydder

  • Salt og pepper

  • Chilimix

  • 200g smør

  • 2 eggeplommer

  • Fersk persille

Fremgangsmåte

  • Finn fram en liten kjele og hell i hvitvinen

  • Finhakk sjalottløken og legg til kjelen

  • Ha i litt provencekrydder, salt og pepper

  • Få det til å koke og la redusere til halv mengde

  • Sil væsken og sett til siden

  • Ha smøret i en kjele og varm på lav varme NB! Ikke rør

  • Når smøret har skilt seg, ta det av varmen og skrap av det hvite skummet på toppen

  • Hell forsiktig det klarede smøret gjennom en sil

  • Sett det til siden og bruk det hvite grumset som er igjen til matlaging senere

  • Skill eggene og ha eggeplommene i en bolle

  • Ordne et vannbad og sett bollen over

  • Hell i hvitvinsvæsken og pisk til det tykner

  • Ta kjelen av platen og hell forsiktig i smøret

  • Rør konstant, start med litt og legg så til mer

  • Krydre med ekstra provencekrydder, salt og pepper

  • Finhakk persille og rør inn i sausen

  • Smak til med chilimix og enjoy!

Comments


bottom of page