Med smakfull persillegarnityr. 2 porsjoner.
Ingredienser
1 blomkål
1 stor eller 2 små pærer
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 lillefingertupp rød chili
1ss smør
1ts ingefærpulver
0.5ts oregano
0.5ts pepper
0.5ts salt
5dL utblandet grønnsaksbuljong
1ts eplesidereddik (kan sløyfes)
20mL sitronjuice
0.5dL kremfløte
0.5dL helmelk Persillegarnityr:
Finhakkede hasselnøtter
Finhakket persille
30mL olivenolje
20mL sitronsaft
1.5ss revet parmesan
2ts honning
Fremgangsmåte
Rens og kutt blomkål og pære i biter
Smelt smøret i en kjele/dyp stekepanne
Finhakk løk, hvitløk og chili og ha det i stekepannen
Fres blankt og krydre med ingefær, oregano, salt og pepper
Rør til blandet og legg til blomkål- og pærebiter
Fres i noen minutter og hell i grønnsaksbuljongen
Ha i sitronsaft og eplesidereddik
Bland godt og la det småkoke under lokk i 15-20 minutter
Ha det i en blender og blend fritt for klumper
Hell i melk og kremfløte og blend litt til
Smak til med ekstra salt, pepper og sitronsaft
Bland sammen ingrediensene til persillegarnityren
Fordel supper på to boller og ha over garnityren
Krydre med chilimix og enjoy!
Comments