top of page

Ribbe Ragu

En genial pastarett for å bruke opp ribberestene! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 200g tagliatelle

  • 150g-200g ribbe m/ svor (eller revet svinekjøtt)

  • 0.5 gul løk

  • 1 selleristang

  • 1 gulrot

  • 1 fedd hvitløk

  • 2ss tomatpuré

  • 0.5ts salt

  • 0.5ts pepper

  • 1ts tørket rosmarin

  • 1ts tørket oregano

  • 25g meierismør

  • 2.5dL utblandet, mørkt kjøttbuljong

  • 1 dæsj rødvinseddik

  • Topping: Ribbesvor + fersk rosmarin


Fremgangsmåte

  • Finhakk løk, selleristang, gulrot og hvitløk

  • Fres det blankt i en stekepanne med litt olivenolje

  • Legg til tomatpure, salt og pepper

  • Ha også i rosmarinkrydder og oregano

  • Fres mykt og ha i meierismør

  • Hell i kjøttbuljong blandet ut i vann og rødvinseddik

  • Kutt av svoren på ribba og sett svoren til siden

  • Strimle/riv ribba med en gaffel eller to

  • Ha revet ribbe sammen med tomatblandingen

  • La det småkoke under lokk

  • Kok pastaen og fordel på to tallerkener

  • Ha over raguen (tomatsaus med ribbe)

  • Kutt svoren i små biter og finhakk fersk rosmarin

  • Dryss over svor og fersk rosmarin

  • Server!


Comments


bottom of page