En genial pastarett for å bruke opp ribberestene! 2 porsjoner.
Ingredienser
200g tagliatelle
150g-200g ribbe m/ svor (eller revet svinekjøtt)
0.5 gul løk
1 selleristang
1 gulrot
1 fedd hvitløk
2ss tomatpuré
0.5ts salt
0.5ts pepper
1ts tørket rosmarin
1ts tørket oregano
25g meierismør
2.5dL utblandet, mørkt kjøttbuljong
1 dæsj rødvinseddik
Topping: Ribbesvor + fersk rosmarin
Fremgangsmåte
Finhakk løk, selleristang, gulrot og hvitløk
Fres det blankt i en stekepanne med litt olivenolje
Legg til tomatpure, salt og pepper
Ha også i rosmarinkrydder og oregano
Fres mykt og ha i meierismør
Hell i kjøttbuljong blandet ut i vann og rødvinseddik
Kutt av svoren på ribba og sett svoren til siden
Strimle/riv ribba med en gaffel eller to
Ha revet ribbe sammen med tomatblandingen
La det småkoke under lokk
Kok pastaen og fordel på to tallerkener
Ha over raguen (tomatsaus med ribbe)
Kutt svoren i små biter og finhakk fersk rosmarin
Dryss over svor og fersk rosmarin
Server!
Comments