Finner du mandelen i grøten i år, mon tro? 2-3 porsjoner.
Ingredienser
2dL grøtris
4dL vann
1L melk
1ts salt
Topping: Smør, kanel og sukker
Fremgangsmåte
Ha grøtris og vann i en teflon/non-stick kjele. Dette er viktig for at grøten ikke skal brenne seg!
Kok opp på middels varme mens du rører
La vannet trekke nesten helt inn i risen
Sett stekeplaten til LAV varme og ha i salt og melk
Rør kontinuerlig i 45-60 minutter Lukter du brent? Overfør grøten umiddelbart til en ny kjele
Når ferdigkokt - ha over i skåler og server
Topp med smør, kanel og sukker
TIPS:
Grøt er vrient. Vær forberedt på å feile første gang
Bruk teflon/non-stick kjele, da er det mindre sjans for at
grøten brenner seg i bunn
Bruk en stekespade eller noe som rører mer av kjelebunnen til
å røre med.
Rør kontinuerlig. Virkelig. Hvis ikke går det til dundas!
Comments