Oppskrift på både krem og bringebærsaus! 2 porsjoner.
Ingredienser
250g risgrøt
1.5dL kremfløte
0.5dL sukker + 2ss sukker
1ts vaniljesukker
200g frosne bringebær
2ts potetmel
1dL vann
Valgfritt: Litt sitronsaft og kokosflak
Fremgangsmåte
Ha bringebær, sukker, sitronsaft og vann i en kjele
Kok opp og la bli til en tynn saus
Ha det gjennom en sil, så bringebærfrøene fjernes
Ha sausen tilbake i kjelen og legg til potetmel
Varm opp og la potetmelet løse seg opp
Når sausen har tyknet, sett den til kjøling
Ha kremfløte, sukker og vaniljesukker i en bolle
Pisk til en luftig, men fast krem
Vend inn den kalde risgrøten
Ha riskremen i to skåler, ha over bringebærsausen og strø over kokosflak og ekstra bringebær
Comments