Nydelig middagsrett! 2 porsjoner.
Ingredienser
250g storfé grytekjøtt
4 fedd hvitløk
2ts pepper
0.5ts flaksalt
3dL rødvin
400g små, gule poteter
150g pastinakk
1/4 gul løk
salt og pepper
Chilimix
Fersk persille
25-50g meierismør
0.5-1dL matfløte
Fremgangsmåte
Kutt kjøttet i biter og ha i en kjele med 1ss smør
Fres det brunt i en kjele
Finhakk hvitløk og ha i kjelen
Krydre med salt og pepper
Hell i rødvin, bland og la småkoke under lokk i 30-40 minutter
Skrell og kutt pastinakk og løk i biter
Ha det i en stor kjele og legg til potetene
Fyll kjelen med vann og kok til alt er mørt
Hell av vannet og legg til meierismør og matfløte
Mos grønnsakene med en potetmoser
Smak til med salt, pepper og chilimix
Skru opp varmen på platen til kjøttet i rødvin
La rødvinen redusere og tykne
Server på to tallerkener med potetmos nederst, rødvinskjøtt oppå og fersk persille som garnityr
Comments