top of page

Sarah Bernard

Pappa Aabol sin favoritt! Nok til 14-16 småkaker

OBS! Det er 4 deler til denne oppskriften. Les gjennom hele før du setter i gang!


Ingredienser - Mandelbunn

  • 250g mandelmel

  • 250g melis

  • 2 eggehviter

Fremgangsmåte - Mandelbunn

  • Forvarm stekeovnen til 200c over- og undervarme

  • Ha mandelmel, melis og eggehviter i en bolle

  • Kna til en kransekakeliknende deig

  • Rull deigen til en tykk pølse og skjær i skiver

  • Stek i ovnen i 10 minutter på midterste rille

  • Etter steking, la kjøle seg ned


Ingredienser - Gul krem

  • 2 eggeplommer

  • 0.5dL kremfløte

  • 50g sukker

  • 1ts vaniljesukker

  • 1.5ts maizena

  • 60g romtemperert smør

Fremgangsmåte - Gul krem

  • Ha eggeplommene, fløte og sukker i en kjele

  • Varm opp mens du rører

  • Legg til vaniljesukker og maizena

  • Når blandingen tykner, ta den av stekeplaten og rør inn 60g romtemperert smør

  • Sett til kjøling i kjøleskapet


Ingredienser - Sjokoladekrem

  • 1 eggeplomme

  • 50g sukker

  • 2ss vann

  • 60g romtemperert smør

  • 30g dronningsjokolade

Fremgangsmåte - Sjokoladekrem

  • Ha sukker og vann i en kjele

  • Varm opp til sukkeret er oppløst (rør underveis)

  • Visp eggeplommen luftig i en bolle

  • Hell i sukkerlaken i en tynn stråle mens du visper

  • Visp til en eggedosisliknende blanding

  • Legg til 60g romtemperert smør og visp til krem

  • Smelt 30g dronningsjokolade over et vannbad og visp inn i eggekremen

  • Sett til kjøling i kjøleskapet


Ingredienser - Sjokoladetrekk

  • 100g dronningsjokolade

  • 2ss Delfiafett


Anretning av Sarah Bernard småkaker

  • Legg frem kransekakebunnene

  • Ha gul krem i en sprøytepose, og sjokoladekrem i en annen

  • Ha kremene på kransekakebunnene - her kan du ta 50/50 eller 100% av en type krem per bunn

  • Sett småkakene i fryseren i 45-60 minutter

  • Smelt dronningsjokolade og delfiafett over et vannbad

  • Ha det så over i en kopp og dypp småkakene i sjokoladen

  • La de dryppe av seg i noen sekunder og sett de ned når sjokoladetrekker har begynt å stivne

  • Enjoy!

Comentários


bottom of page