Imponer med en supergod mousse! 2-4 porsjoner.
Ingredienser
100g sjokolade
2 egg
2ss kokt vann
2ts pulverkaffe
1.5dL kremfløte
1ts vaniljesukker
Valgfri topping: Krem + bringebær + sjokoladebiter
Fremgangsmåte
Skill eggene og sett til side
Bland ut pulverkaffen i det kokte vannet
Ordne et vannbad og ha i kaffen
Legg til sjokoladen og la det smelte
Når sjokoladen er smeltet - ta det av stekeplaten
La stå og kjøle seg ned i noen minutter
Når nedkjølt, men ikke stivnet: rør inn eggeplommer
Visp sammen kremfløte og vaniljesukker
Vend sjokoladeblandingen inn i kremen
Stivpisk eggehvitene og vend inn i sjokolaekremen
Fordel moussen på 2 store, eller 4 små glass
La kjøle seg ned i kjøleskapet i minst 1 time
Server som de er, eller topp med ønsket topping: Jeg anbefaler krem, bringebær og sjokoladebiter
TIPS:
Kaffe + vann kan droppes
Type sjokolade er uviktig. Bruk det du selv foretrekker - enten det er lys, mørk eller til og med hvit
Topping kan du velge selv eller utelate helt ;)
Comments