Søt og syrlig iskrem med kremete konsistens. 4 porsjoner.
Ingredienser
2.5dL kremfløte
200g søtet kondensert melk
1 klype vaniljepulver
1 klype salt
1 dæsj sitronsaft
1 remse mørk sjokolade Skogsbærsaus:
150g fryste skogsbær
0.5dL vann
0.5dL sukker
2ss sitronsaft
Fremgangsmåte
Ha skogsbær, vann, sukker og sitronsaft i en kjele
Varm det til bærene er myke og sukkeret smeltet
Ha det over i en blender og blend fritt for klumper
Sil det og fjern eventuelle resterende frø og klumper
Ha sausen i en bolle og sett til siden
Ha kremfløte, vaniljepulver og salt i en bolle
Stivpisk til krem og hell i kondensert melk
Legg også til en dæsj sitronsaft og vend det sammen
Riv mørk sjokolade og ha i bollen med iskrem
Vend det inn og hell alt over i en frysesikker form
Ha skogsbærsausen i midten av røra
Vend det forsiktig og halvveis inn med en sleiv
Dryss over litt ekstra med revet sjokolade
Valgfritt: Knus over noen frysetørkede bringebær
Dekk toppen av iskremen med lokk eller plastfolie
Sett i fryseren og la stå i 8 timer, helst over ntten
Enjoy!
Comentarios