top of page

Snickerskake

  • Ellen Irene Aabol
  • 6. jan. 2021
  • 1 min lesing

Havrebunn med karamellfylll og sjokoladelokk! 8 kakestykker.

Ingredienser - Bunn

  • 50g smør

  • 75g havremel

  • 25g sukker

Ingredienser - Fyll og lokk

  • 75g smør

  • 1.5dL fløte

  • 50g sukker

  • 1.5ss lys eller mørk sirup

  • 75g salte peanøtter

  • 100g sjokolade

Fremgangsmåte - bunn

  • Forvarm stekeovnen til 180c over- og undervarme

  • Kna smør, mel og sukker til en fast deig, eller bruk en food processor

  • Dekk en form med bakepapir og trykk deigen flat (formen min er på 15x21cm)

  • Stek bunnen på midterste rille i ca. 20 minutter

  • La stå og kjøle seg ned på benken

Fremgangsmåte - bunn

  • Smelt smøret i en non-stick kjele

  • Ha i fløte, sukker og sirup og kok opp

  • La småkoke til tykk karamell i 20-30 minutter :: Den skal bli brun i fargen og seig

  • Sett fram den nedkjølte kakebunnen

  • Strø over peanøttene og hell så over karamellen

  • Avkjøl kaken i kjøleskapet til karamellen har blitt fast

  • Smelt sjokoladen over et vannbad

  • Fordel over den stivnede karamellen

  • Avkjøl kaken i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet

  • Skjær kaken i 8 firkanter og server


Tips:

Strø gjerne over litt havsalt på toppen for ekstra smak

Peanøttene kan utelates, hvis ønskelig (f.eks. pga allergi)

Havremel kan byttes ut med hvetemel - samme mengde

Typen sjokolade eller sirup har ingenting å si

Comments


  • Svart Instagram Ikon
  • Svart snapchat Ikon
  • TikTok
  • Svart YouTube Ikon

© 2020 by Ellen Aabol

bottom of page