Havrebunn med karamellfylll og sjokoladelokk! 8 kakestykker.
Ingredienser - Bunn
50g smør
75g havremel
25g sukker
Ingredienser - Fyll og lokk
75g smør
1.5dL fløte
50g sukker
1.5ss lys eller mørk sirup
75g salte peanøtter
100g sjokolade
Fremgangsmåte - bunn
Forvarm stekeovnen til 180c over- og undervarme
Kna smør, mel og sukker til en fast deig, eller bruk en food processor
Dekk en form med bakepapir og trykk deigen flat (formen min er på 15x21cm)
Stek bunnen på midterste rille i ca. 20 minutter
La stå og kjøle seg ned på benken
Fremgangsmåte - bunn
Smelt smøret i en non-stick kjele
Ha i fløte, sukker og sirup og kok opp
La småkoke til tykk karamell i 20-30 minutter :: Den skal bli brun i fargen og seig
Sett fram den nedkjølte kakebunnen
Strø over peanøttene og hell så over karamellen
Avkjøl kaken i kjøleskapet til karamellen har blitt fast
Smelt sjokoladen over et vannbad
Fordel over den stivnede karamellen
Avkjøl kaken i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet
Skjær kaken i 8 firkanter og server
Tips:
Strø gjerne over litt havsalt på toppen for ekstra smak
Peanøttene kan utelates, hvis ønskelig (f.eks. pga allergi)
Havremel kan byttes ut med hvetemel - samme mengde
Typen sjokolade eller sirup har ingenting å si
Comments