UuuuUUuu, skummelt (men superenkelt)! 8 spøkelser.
Ingredienser
2 egg
100g sukker
1ts vaniljesukker
Til ansiktene: Melis Melk Konditorfarge (rød+grønn+blå)
Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 120c over- og undervarme
Skill eggene og pisk hvitene til luftig skum
Tilsett sukker og vaniljesukker litt etter litt
Visp til marengsen er blank og danner spisse topper
Ha marengsen i en matpose
Kutt tuppen av posen og bruk det som sprøytepose!
Klem ut marengsen på et stekebrett og form høye topper
Stek marengsen på midterste rille i 1 time
Bland melis og en klunk med melk i en skål. Blandingen skal være ganske fast, så vær forsiktig med å legge til for mye væske! Ta det derfor sakte og forsiktig.
Rør inn rød, grønn og blå konditorfarge til det blir grått og så svart - prøv deg frem!
Når marengsen er ferdigstekt og nedkjølt, tegn på spøkelsesansikt med glasuren
Tips:
Pass på at sukkeret er HELT oppløst, hvis ikke er det stor sjans for at marengsen sprekker under steking! En fin måte å sjekke at marengsen er klar, er ved å kjenne på røra med fingrene dine. Kjenner du korn - visp litt til. Er den helt glatt og blank? Ready to go!
Sprekker marengsen, del de der de har sprukket (horisontalt) og ta vare på toppen. Da har du mini-spøkelser! :)
Dypp marengsbunnenene i smakfull frosting/glasur for mer smak og fargerik finish!
Comments