Kyllingspyd til grillsesongen! 7-8 spyd.
Ingredienser
400g kyllingfilet
2 bokser ananasringer
1 rødløk
Koriander + ristede sesamfrø
1dL soyasaus
3ss honning
3ss ananasjuice
1ss olivenolje
1ss riseddik
0.5ss brunt sukker
0.5ts ingefærpulver
3 fedd hvitløk (finhakket)
0.5-1ss maizena
Salt + pepper
Fremgangsmåte
Ha soyasaus, honning og ananasjuice i en kjele
Legg til olivenolje, riseddik, hvitløk og ingefær
Krydre med salt og pepper
Bland det sammen
Få det til å koke og legg til maizena
Rør mens det småkoker i 3-5 minutter, til det tykner
Skru av varmen når det har blitt til en glaze-liknende tykkelse
Skjær kyllingen i store biter og ha bitene i en bolle
Hell over halvparten av teriyakisausen i kjelen
Vend til kyllingbitene er dekket av sausen
Dekk bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet
La det stå i minst 30 minutter, gjerne mer
Kutt ananas og rødløk i store biter
Forvarm ovnen til 230c eller gjør klar grillen
Ha kyllingbiter, rødløk og ananas på spyd
Stek de i ovnen i 15 minutter, vend og stek i 5 minutter, eller stek på grillen
Pensle spydene med resten av sausen
Dryss over fersk koriander og ristede sesamfrø
Enjoy!
Comments