En tradisjonell dessert med en liten vri. 2 porsjoner.
Ingredienser
1dL havregryn (50g)
4ss brunt sukker
0.5ss smør
1 stort eple
0.5dL vann
1ts kanel
1.5dL kremfløte
1-2ts sukker + 1/4ts vaniljesukker
Karamellsaus
Fremgangsmåte
Finn fram en kjele
Ha i havregryn, brunt sukker, smør og kanel
Varm opp til smør og sukker har smeltet
Sett havrekavringen til siden
Skrell eplet og kutt det i biter
Ha eplebitene i en kjele
Legg til vann og kanel og kok det opp
La småkoke under lokk til eplebitene er møre
Mos eplebitene med en gaffel og sett det til siden
La avkjøles helt
Pisk kremfløte, sukker og vaniljesukker til krem
Finn fram to serveringsglass
Ha havrekavring nederst og krem oppå
Ha over eplemos og litt karamellsaus
Ha over mer havrekavring og krem
Topp med ekstra karamellsaus og havrekavring
Enjoy!
Comments