Digg og lett potetmos med en vri. 2-4 porsjoner
Ingredienser
2 hele hvitløk
Olivenolje/chiliolje
10-12 kokefaste poteter
50g smør
2-3dl melk
0.5 rød chili
2ts salt + pepper
kruspersille
60g ost i biter
1 pk. ternet bacon (200-250g)
Fremgangsmåte:
Skjær av toppen på hvitløkene, så du tydelig ser feddene
Behold skallet på og plasser hvitløkene på aluminiumsfolie
Pensle/hell over litt olivenolje/chiliolje og dryss over litt salt
Pakk inn hvitløkene i aluminiumsfolien og ha de i airfryeren
Airfry det i 20 min. på 180°C eller i ovnen på 200°C i 45 min.
Mens hvitløken steker kan du skrelle potetene
Skjær de i biter og kok møre.
Finhakk samtidig chili
Skjær smøret og osten i terninger og grovhakk persillen
Når potetene er kokt: Hell av vannet og ha de tilbake i kjelen Legg til smøret i terninger og mos det med en potetmoser
Hell i melk og mos igjen
Pakk ut den bakte hvitløken av aluminiumsfolien
Klem ut hvitløksfeddene ved å klemme nederst på hvitløken
Krydre med salt og pepper og mos alt inn i potetmosen
Ha kjelen tilbake på stekeplaten og varm på middels varme
Rør inn osten og la den smelte mens du steker baconet
Ha potetmosen i 2-4 boller og ha over baconet
Dryss over litt ekstra finhakket chili og grovhakket persille Enjoy!
TIPS:
Server det gjerne med en dressing! Jeg blander da 4ss creme fraiche med 1-2ss Sriracha, litt salt og pepper
Comments